Autentyczna włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, sycące i nie jest drogie. Oczywiście najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pasty. Bardziej wrażliwi goście smakują mniej znane dania obiadowe takie jak risotto, polentę czy desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą włoską restauracją należy zwrócić uwagę na elementów: czy miejsce stosuje włoskie produkty, czy w karcie są też mniej znane włoskie dania, czy lista win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża wielość smaków oraz dania z wielu części kraju. Prawdziwie włoska restauracja stworzy prawdziwie włoski nastrój.
Włoska kuchnia nie jest trudna, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Dobre wino z Włoch
Jakakolwiek knajpka włoska, która ubiega się do bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna ignorować wina. Obiad na włoską modę koniecznie musi obejmować też wino. Kieliszek białego wina to dla Włocha kanon. mała włoska restauracja przy rynku w Krakowie Klasyczne wina włoskie to zdecydowanie montepulciano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta i cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę ma być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać różnorodną kartę win.
Charakterystyczna włoska restauracja
Chcąc poznać wyjątkowość włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości warto odwiedzić restaurację, która jest w stanie przyrządzić nie tylko pasty i pizzę.
Zobacz film